ACT

 

Oefentherapie Mensendieck heeft als holistische methode een fysieke benadering.
Na vele jaren werken als zelfstandig oefentherapeut ben ik  uit het zorgsysteem gestapt.

Dit heeft mij geholpen bij het voelen waar mijn daadwerkelijke passie in zorgverlenersland ligt. Nieuwsgierig als ik ben bleef ik namelijk zoeken naar verdieping en verbreding. De opleiding mindfulness bleek een stap in de goede richting, maar er miste nog iets. Eind vorig jaar liet een bevriende yoga-mindfulnesstrainer me het boek “time to ACT!” zien en ja hoor dat bleek het ontbrekende puzzelstukje.

Ik heb me direct ingeschreven. De ACT- opleiding heeft me bevestigd in mijn zoektocht en geeft me de mogelijkheid cliënten op een andere en positieve manier te  begeleiden.

Waar sta ik nu?

Op dit moment sta ik in de startblokken om mijn ervaring als oefentherapeut uit te breiden met de waardevolle methode ACT (Acceptance Commitment Therapy). Mensendieck, yoga, mindfulness en de psychologie van ACT, het past precies. Voor mij als persoon én als professional.

ACT is een derde generatie gedragstherapie gericht op het met plezier in beweging komen. Het gaat niet om het probleem, wel om de relatie met de content. Oefeningen en metaforen zorgen ervoor dat de cliënt: angsten overwint, geniet van het leven, van perfect naar goed genoeg gaat, ruimte in z’n hoofd creëert, in actie komt en doet waar hij van droomt. Als men bereid is, ontstaat er psychologische flexibiliteit en dat gun ik iedereen. Werken als praktijkondersteuner bij huisartsen en het coachen van werknemers past mij het beste.

Petra Weel